top of page
Search

Abuzuri ale Poliției de Frontieră împotriva pescarilor din Drobeta Turnu Severin


Scene inregistrate la data de 8 iunie 2020. In jur de 20 de pescari din Drobeta-Turnu Severin au fost tinuti ilegal intr-o incapere aglomerata, de catre Politia de Frontiera, fara masti si fara a intruni niciuna din conditiile de siguranta prevazute de lege (pe timp de Pandemie), sub pretextul de a le da niste amenzi pentru nerespectarea perimetrului regulamentar de pescuit. La fata locului nu exista borna kilometrica si nu exista pancarta cu mesajul "pescuitul interzis". Mai mult decat atat, grupul din imagine a fost retinut in mod SELECTIV, in timp ce alte grupuri au ramas la pescuit in aceeasi zona a Dunarii.


Acest abuz se afla in atentia mai multor avocati si a Societatii Civile, in mod special in atentia Grupului de Initiativa pentru constituirea Asociatiei Pescarilor Mehedintei (APM).

Aceasta asociatie de tip non-profit este necesara in orasul nostru, pentru minimum 3 motive: 1. A apara Drepturile pescarilor din Drobeta-Turnu Severin si din tot judetul Mehedinti

2. A informa pescarii cu privire la legi si a face apeluri legitime catre autoritati in vederea amplasarii de anunturi/ pancarte/borne informative in perimetrul spatiilor regulamentare de pescuit si in mod special in perimetrul zonelor interzise pescuitului

3. A implica pescarii in procesul legislativ - a promova schimbarile legislative necesare in Romania pentru a oferi pescarilor cat mai multa libertate de a pescui in zonele naturale de pescuit, lasate de Dumnezeu omului.


Legile Dunarii trebuie sa protejeze Dunarea de poluare si de abuzuri, nu sa vina cu pedepse abuzive si selective impotriva unor grupuri de pescari onesti! Asemenea abuzuri trebuie sa inceteze! Daca doriti sa deveniti Membru, sau Membru Fondator in Asociatia Pescarilor Mehedinteni (APM) va rugam sa sunati la nr de telefon 073-5935439 (Florin Maneanu).

13 views0 comments

Recent Posts

See All

Reforma

bottom of page