top of page
Search

Cea mai mare fabrică de reciclare „verde” a gunoiului, la Drobeta-Turnu Severin

Updated: Mar 5, 2020

Cea mai mare fabrica de reciclare „verde” a gunoiului, la Drobeta-Turnu Severin: un proiect nationalist, al Partidului Noua Dreapta


Indiferent unde esti, sau ce comsumi, in general rezulta ca folosesti ceva cum ar fi o punga sau un pahar din plastic, sau un pahar din sticla care s- a spart, sau un alt obiect care nu iti mai trebuie, si decizi sa le arunci.





Unii oameni au dorinta si posibilitatea de a selecta cu atentie unde arunca gunoiul, dar cei mai multi nu. Cand vine masina de gunoi le amesteca, „si gata” – aparent se rezolva problema. Dar adevarul dureros este ca acest gunoi este departe de a fi bine gestionat din momentul in care ne descotorosim de el, din casele noastre. El ajunge undeva gramada, unde polueaza straturile solului si panza freatica, solul devenind toxic, nimic nemaiputand sa creasca pe el, in zonele respective, un numar lung de ani.


Focarele de infectie afecteaza de asemenea aerul, flora si fauna din zonele gropilor de gunoi, oferind si o imagine de iad, tulburatoare, printre altele. Gunoiul incinerat in conditii „de scoala veche” (fara filtre corespunzatoare la hornurile de incinerare ale cuptoarelor) se adauga la poluarea aerului pe care il respiram, intensificand amprenta de carbon din regiuni vaste, afectand sanatatea publica a noastra si in special a generatiilor viitoare, care vor plati cu pretul vietii.


Cea mai mare parte din acest gunoi are un potential mare de reciclare, avem doar nevoie de tehnologia necesara arderii gunoiului menajer in conditii ecologice si prin aceasta ardere sa producem energie electrica pentru orasul nostru.

De asemenea, avem nevoie de tehnologie pentru reciclarea plasticului, sticlei, hartiei, lemnului, textilelor, produselor chimice, cauciucurilor, a aparatelor canice si materialelor de constructii.


Noi, nationalistii din Noua Dreapta Mehedinti, avem in vedere creearea celei mai mari fabrici de reciclare completa, la Drobeta Turnu Severin, generând mii de locuri de munca „verzi” si un model de bune practici in favoarea mediului, in toata tara si in toata Europa. Fabrica din (de langa) Drobeta-Turnu Severin poate deveni un punct de reciclare pentru intreaga regiune, la nivel inter-judetean, cu mii de locuri de munca, sprijinind din profiturile sale inclusiv o infrastructura de transport corespunzatoare pentru ca oamenii si din alte orase si sate din judetul nostru sa poata „scapa” de gunoiul nedorit intr-un mod cat se poate de ecologic, la preţuri foarte mici, avand posibilitatea ca acesta sa fie colectat de acasa, de masinile fabricii noastre. Transformarea tuturor deseurilor, fie in energie electrica, fie in materie prima, va genera un profit foarte bun pentru fabrica, oferindu-ne posibilitatea sa ne extindem cu fabrici noi si in alte regiuni din tara si sa avem centre de cercetare si inovare pe domeniul energiei verzi. Astfel, vom putea acorda burse si salarii tinerilor ingineri din domeniul energiei regenerabile, incurajandu-i sa isi dezvolte o cariera frumoasa in tara, si sa nu mai plece in strainatate pentru a lucra in favoarea strainilor. Avem si noi nevoie!


Intregul acoperis al fabricii va fi prevazut cu panouri solare, generand energie verde, pentru functionarea unei portiuni importante a masinariilor din interior, pentru incalzirea apei si a mediului de lucru pentru anagajati si ajutand la costurile foarte mici de productie.


Aceasta fabrica, pentru inceput, va avea in jur de 5-600 de angajati, dupa care se va dezvolta. Caile Ferate Romane precum si Portul Drobeta Turnu-Severin vor constitui puncte strategice in zona transportului marfurilor generate de fabrica, dar si pentru transportul gunoiului. In curtea fabricii va avea loc accesul gunoiului in condititii de plata minima pe kilogram/tona etc, si se va face colectarea si sortarea corecta a tuturor deseurilor.


Fabrica va functiona in regim de parteneriat public-privat, severinenii avand posibilitatea sa cumpere actiuni, sa investeasca si sa castige dividende anuale din aceasta afacere de succes. Auditarea financiara si controalele de calitate foarte stricte se vor face si de angajati ai fabricii, dar si de auditori externi, pentru a face imposibila orice frauda, iar muncitorii vor avea echipament corespunzator, asigurare de munca foarte buna si vor lucra in conditii de maxima siguranta. Salariile vor fi atractive, plus alte beneficii in functie de profitabilitatea economica a fabricii (bonusuri anuale in functie de profituri, masini de serviciu). Un alt mare avantaj al acestei fabrici va fi diminuarea traficului cu deseuri in tara noastra, de catre “samsarii gunoiului” care fac afaceri ilegale cu gunoi, mana in mana cu autoritatile corupte ale statului care primesc mita in schimbul tacerii.


Din stirile publice, aflam ca “traficul ilegal cu gunoaie a inflorit in tara noastra, iar autoritatile par incapabile sa opreasca fenomenul. Tone de desuri intra clandestin in tara si sunt depozitate pe campuri, ori arse in conditii necorespunzatoare in fabricile de ciment”. Conform presei nationale, Garda de Mediu a descoperit, in ultimii doi ani, 15 importuri ilegale de deseuri. Ultimul a fost descoperit, zilele trecute, in Bihor, unde au ajuns 700 de tone de gunoaie din Italia. Nu este clar prin ce vama au trecut camioanele cu cele peste 700 de tone de resturi textile, plastic si cauciuc, si nici cum vamesii le-au permis accesul în tara. Este greu de crezut ca au ajuns neobservate si este mai probabil ca aceste autoritati au luat mita, in schimbul tacerii. Nationalistii din Noua Dreapta Mehedinti vor impune masuri foarte aspre de prevenire si combatere a coruptiei, in toate zonele de functionare a societatii.


Un articol de: Laurentiu-David Tudosoiu si Florin-Ion Maneanu, Membri ai Partidului Noua Dreapta, Filiala Mehedinti Web: nouadreapta.org fratiecredinta.wixsite.com/nd-mehedinti E-mail: mehedinti@nouadreapta.org Tel: 073 593 5439









24 views0 comments

Recent Posts

See All

Reforma

bottom of page